ke 14. lokak. | Kuopion Tanssistudio Oy

Contemporary dance workshop, Kuopio Dancefestival, Kuopio tanssii ja soi

Registration is Closed
Contemporary dance workshop, Kuopio Dancefestival, Kuopio tanssii ja soi

Time & Location

14. lokak. 2020 klo 11.00 – 16. lokak. 2020 klo 20.00
Kuopion Tanssistudio Oy, Puijonkatu 23, 70100 Kuopio, Finland

About the Event

Contemporary dance workshops www.kuopiodancefestival.fi/syksyn-kurssit

Tunneilla keskitytään painonsiirtoon ja painovoiman tuntemiseen. Keholliset impulssit, paino ja liikevoima ovat tunnistettavissa kontaktipisteen osuessa lattiaan ja sen luoman kosketuksen välityksellä. Kontakti pintaan (lattiaan, seinään tai kuvitteelliseen pintaan) vaihtuu jatkuvasti tanssijoiden liikkeen lomassa. Tanssijat käyttävät rullausta, liukumista, heilahdusta ja lentämistä ymmärtääkseen omaa ja toisen tanssijan keskilinjaa. Dialogi toiseen tanssijaan painon, tasapainon, refleksien ja impulssin välityksellä on kurssin ensisijainen tavoite. 

Mikäli koronatilanteen sen sallii, kosketukseen, aistimisen ja painon jakamisen välityksellä harjoitellaan rullaamista, kaatumista ja pehmeää tapaa nostaa toista tanssijaa. Tunneilla pyritään löytämään keskustan optimaalinen käyttö sekä minimaalinen voimankäyttö nostamisessa ja se, kuinka liikkeen avulla voidaan tehdä kehosta kevyt. Keskustasta liikutaan kohti periferiaa ja harjoitellaan keskustan ja raajojen välisen yhteyden löytämistä. Kurottuminen, supistuminen ja spiraloiminen ovat välineitä löytää orgaaninen tunne liikkeestä. ”Leikittelemme myös tasapainolla ja kaatumisella tunnistaaksemme kehon kaatuvan painon suunnan.”

"Olen tanssissa kiinnostunut virtaavasta liikkeestä ja flow-kokemuksista. Rakastan tutkia liikettä; liikkeen rytmiä ja liikkeen erilaisia tapoja ilmetä kehossa. Tanssimisen tunne syntyy minulle siitä tunteesta, kun pystyn vaihtelemaan rentouden ja jännityksen luomaa intensiteettiä. Kutsun tuota kehon tavaksi hengittää liikettä."

Mirva Mäkinen väitteli tanssitaiteen tohtoriksi 2018 aiheesta "Taiteellinen tutkimus kontakti-improvisaation arvoista somaesteettisen esityksen kehyksessä". Vuodesta 2000 alkaen hän on toiminut Kallion lukion tanssin lehtorina. Hän on opettanut tanssia noin 40 eri maassa ja työskennellyt tanssijana useiden tanssiryhmien ja koreografien teoksissa.

Share This Event